About

Safe Side Routes – Een theatrale reis per voet.

De organisatie is als stichting in 2017 opgericht en heeft met name als doelstelling: Het verbinden van mensen middels kunst en cultuur. Waarbij we diversiteit toepassen, erkennen en waarderen en interculturele processen binnen de hedendaagse kunst en cultuur stimuleren.

De afgelopen 5 jaar zijn we voornamelijk bezig geweest met het organiseren, faciliteren en produceren van het Safe Side Festival. Het Safe Side Festival is een multidisciplinair cultureel festival, dat op het Forteiland in IJmuiden zou plaatsvinden. Kunstenares en initiator Salwa Jabli is van gemengd bloed. Door haar Nederlandse en Tunesische achtergrond staat zij tussen twee culturen in en wilde zij met het Safe Side Festival een positieve daad neerzetten tegenover heersende negativiteit en sluimerende angsten. Engagement loopt als een rode draad door haar werk en haar artistiek leiderschap van het Safe Side Festival en de Safe Side Routes. Als buitengewone locatie koos zij het Forteiland om het thema veiligheid aan de kaak te stellen.

De eerste editie zou plaatsvinden op 31 mei 2020 ware het niet dat COVID19 wereldwijd roet in het eten gooide. Half februari 2021 hebben we Salwa Jabli gevraagd een alternatief plan te bedenken wat volkomen veilig is. Hiermee wordt het Safe Side Festival in 2021 vervangen door de Safe Side Routes. In een tijd waarin de letterlijke barrières als beeldschermen, mondkapjes avondklok, richtlijnen de maat gaven en het sociale leven onderuit ligt op de bank is er een enorme behoefte aan schoonheid en ontroering, Een hunkering naar iets anders dan COVID gerelateerd en het leven van de opgelegde bubbel. Er is behoefte aan verwondering.